Captura-record de 200.000 de pachete de ţigări de contrabandă s-a redus la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările de contrabandă descoperite sub plăcile de beton. FOTO www.customs.gov.md
Ţigările de contrabandă descoperite sub plăcile de beton. FOTO www.customs.gov.md

Serviciul Vamal anunţă că după finalizarea controlului fizic asupra remorcii tractate de un camion Scania, cu numere de înmatriculare poloneze, cu ţigări de contrabandă, s-a constatat că acolo erau doar 107.300 de pachete de ţigări de diferite mărci, adică de două ori mai puţin, decât se anunţa la început.

Potrivit datelor Vamei, ţigările erau cu timbre de acciz ucrainean, rusesc şi moldovenesc după cum urmează: 17.350 pachete Marlboro Gold cu timbre de acciz ucrainean, 11.850 pachete Marlboro Lights cu timbre de acciz rusesc şi 78.100 pachete Classic Imperial Red Line şi Blue Line cu timbre de acciz moldovenesc.

Conform legislaţiei în vigoare Serviciul Vamal al Republicii Moldova a reţinut întreaga cantitate de ţigări, iar doi şoferi cetăţeni ai Poloniei, cu vârste de 38 şi 44 ani au fost arestaţi.
Organul de urmărire penală al Serviciului Vamal continuă cercetarea cazului dat în baza art. 248 Cod penal, Contrabanda.

Amintim că la 5 ianuarie 2013 vameşii moldoveni de la punctul de trecere Leuşeni-Albiţa au anunţat despre faptul că au descoperit peste 200.000 de pachete de ţigări camuflate într-un camion care, oficial, transporta plăci de beton din Ucraina în Ungaria.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite