Vadim Brînzan: Tariful la gazele naturale este menţinut artificial

Vadim Brînzan: Tariful la gazele naturale este menţinut artificial

Ministrul economiei şi infrastructurii, Vadim Brînzan, spune că din martie 2018 tariful la gazele naturale este menţinut artificial. Astăzi, 27 iunie, la o conferinţă de presă, ministrul a declarat că fosta guvernare, în loc să ajusteze tariful la realităţile de atunci, l-a micşorat, având economii acumulate, dar nu au luat în considerare că a crescut preţul de achiziţie a gazului natural de la Gazprom, transmite IPN.

Potrivit ministrului, în ultimii ani politicul s-a implicat foarte mult în domeniul economic, iar acest lucru a dus la distorsiunea proceselor economice, determinând şi menţinerea artificială a tarifelor. Vadim Brînzan spune că Moldovagaz a anunţat deja despre faptul că economiile se epuizează, iar problema tarifelor revine. „Problema tarifelor a existat încă în 2018 şi a fost artificial ţinută sub capac, din cauza politicului de atunci” , a spus ministrul.
 
Oficialul a comunicat că autorităţile, împreună cu Moldovagaz, discută cu partenerii de dezvoltare şi cu Gazprom pentru a identifica soluţii. Ministrul a amintit că la sfârşitul anului expiră contractul cu Gazprom şi acesta trebuie reînnoit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: