Update Cadou de Sfântul Nicolae: S-au scumpit, benzina, motorina şi gazul lichefiat

Update Cadou de Sfântul Nicolae: S-au scumpit, benzina, motorina şi gazul lichefiat

Benzinăriile au majorat preţul carburanţilor în ajun de Sfântul Nicolae

Duminică, benzinăriile au majorat preţul carburanţilor, în medie cu patru-cinci la sută. Luni s-a scumpit şi gazul lichefiat

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, un litru de benzină de tip A 95 (cel mai popular tip de benzină din Republica Moldova) s-a scumpit de la 14,15 lei la 15 lei. Totodată, preţul unui litru de motorină a crescut de la 12,6 lei la 13,40 lei. Luni şi preţul gazului lichefiat a fost majorat cu 6 la sută, până la 7,40 lei.

Victor Ghiţu, directorul executiv al Uniunii importatorilor de produse petroliere „Importcompetrol" a declarat că majorarea preţului la benzină şi motorină se datorează creşterii cotaţiei acestor combustibili la bursele internaţionale. "Noi nu am modificat preţurile din 14 iunie 2010, iar de atunci tona de benzină A 95, la importul în Republica Moldova, s-a scumpit cu aproape 19 la sută, de la 700 dolar/tona, la 830 dolari/tona în prezent. În aceeaşi perioadă preţul de import al unei tone de motorină a crescut cu 17%", a argumentat Ghiţu.
Luni, dimineaţa benzinăriile au afişat şi preţuri mai mari cu 6 la sută şi la gazul lichefiat.
Republica Moldova importă 98-99% din necesarul de produse petroliere.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările