Un milionar şi un fost şef al Securităţii au fost aleşi în Consiliul de Administraţie al Băncii de Economii

Un milionar şi un fost şef al Securităţii au fost aleşi în Consiliul de Administraţie al Băncii de Economii

Ilan Shor controlează o reţea de duty free şi trei bănci

Omul de afaceri Ilan Shor a fost propus pentru funcţia de membru al Consiliul de Administraţie al Băncii de Economii (BEM), unde va reprezenta interesele Vneşeconombank, potrivit kommersant.md

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea generală a acţionarilor Băncii de Economii (BEM) a ales astăzi o nouă componenţă a Consiliului de administraţie.

Alături de actualii membri ai Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii: şeful Depozitarului Naţional de Valori Mobiliare Stanislav Budza, fostul şef al securităţii Ivan Ursu, actualul viceministru al Economiei, Octavian Calmâc, Elena Matveeva şi Constantin Paladi, a fost propus şi milionarul Ilan Shor.

Candidatura omului de afaceri a fost înaintată de firma rusească Garant Group şi compania Klassika Asigurări, acţionari ai BEM.

Potrivit kommersant.md, Ilan Shor va reprezenta interesele noului acţionar firma VEB Kapital din Rusia, care la finele săptămânii trecute, a cumpărat un pachet 24,9% din acţiuni de la Banca de Economii a Moldovei.

Anterior milionarul a negat zvonurile că ar fi stat în spatele preluării controlului asupra Băncii de Economii (BEM).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: