Un celebru expert rus sare în apărarea produselor moldoveneşti: "Eu voi continua să consum doar fructe şi legume din Republica Moldova"

Un celebru expert rus sare în apărarea produselor moldoveneşti:

Merele sunt principalul produs agricol exportat de Moldova în Rusia FOTO getty image

Vadim Drobiz, şeful Centrului de cercetare a pieţei de băuturi alcoolice din Rusia, apreciază negativ intenţia autorităţilor de la Moscova a introduce noi bariere vamale contra mărfurilor moldoveneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscutul specialist al pieţei băuturilor alcoolice din Rusia, Vadim Drobiz ia în derâdere noile măsuri planificate de autorităţile ruse.

"Premierul Medvedev a cerut aplicarea de măsuri de protecţie a economiei Rusiei. Astfel Moscova se salvează de agresiunea perfidă a economiei Moldovei. Dar practic nu mai avem ce să mai interzicem", susţine Vadim Drobiz într-un articol pe portalul cifrra.info.

Potrivit specialistului, războiul economic dintre cele două state, început încă în martie 2006 se desfăşoară fără succese din partea ambelor părţi.

"Acum însă Moldova este în ofensivă", constată cu sarcasm expertul.

"Sincer vorbind eu voi continua să consum doar fructe şi legume din Republica Moldova, chiar dacă vor fi mai scumpe din cauza taxelor vamale", a mai afirmat Vadim Drobiz.

Federaţia Rusă intenţionează să introducă unilateral taxe vamale la importul a zeci de categorii de mărfuri din Republica Moldova, de la vinuri, legume şi fructe, la bere, spirt şi mobilă, se prevede într-un proiect de lege elaborat de Ministerul rus al Dezvoltării Economice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările