Un angajat din regiunea transnistreană întreţine mai mult de doi pensionari

Un angajat din regiunea transnistreană întreţine mai mult de doi pensionari

Liderul de la Tiraspol a accentuat că oamenii trebuie să înţeleagă în ce situaţie se află regiunea transnistreană. FOTO: Arhiva Adevărul

Raportul dintre pensionari şi angajaţi în regiunea transnistreană este foarte mare – 140 de mii persoane, care beneficiază de pensii, la 60 de mii de angajaţi care contribuie la Fondul de pensionare al regiunii. Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a spus la conferinţa de presă de totalizare, că dacă administraţia regiunii nu ar face împrumuturi pentru Fondul de pensionare, atunci pensionarii ar primi pensii de 2 ori mai mici, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Evghenii Şevciuk, din impozite se acoperă doar jumătate din Fondul de pensionare al regiunii. În aceste condiţii, pentru a achita pensiile administraţia recurge la împrumuturi.
 
Liderul de la Tiraspol a accentuat că oamenii trebuie să înţeleagă în ce situaţie se află regiunea transnistreană, mai ales că populaţai continuă să îmbătrânească, iar numărul celor care necesită achitarea pensiilor este în continuă creştere. Potrivit lui Şevciuk, noua componenţă a aşa-ziselor soviet suprem şi executiv din regiune va trebui să găsească soluţii pentru problema asigurării Fondului de pensionare cu venituri suplimentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările