Ucraina propune Republicii Moldova şi României să creeze un spaţiu economic comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Giurgiulesti. FOTO: Adevarul
Portul Giurgiulesti. FOTO: Adevarul

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Ivan Hnatişin, a propus crearea Zonei Economice Internaţionale „Reni-Giurgiuleşti-Galaţi” ce va permite Ucrainei, Republicii Moldova şi României unificarea potenţialului porturilor celor trei state.

„Ideea principală de realizare a Zonei Economice Internaţionale „Reni-Giurgiuleşti-Galaţi” este de a trece de la concurenţă la unificarea potenţialului porturilor celor trei ţări. Acest fapt va contribui nu doar la restabilirea traficului pe Dunăre, dar şi la renaşterea social-economică a anumitor regiuni din Ucraina, Moldova şi România”, a subliniat diplomatul în cadrul mesei rotunde cu participarea oamenilor de afaceri din Ucraina şi Republica Moldova, trasmite ukrinform.ru.

Ambasadorul a subliniat interesul companiilor ucrainene de a-şi extinde investiţiile în Moldova, inclusiv în parcurile industriale din întreaga republică, însă Ucraina aşteaptă ca Republica Moldova să-şi îmbunătăţească legislaţia şi să aibă atitudine adecvată faţă de investitorii străini.

Precizăm că, recent, la Chişinău a avut loc un forum de afaceri moldo-ucrainean organizat de Camerele de Comerţ din Ucraina şi Moldova cu asistenţa misiunilor diplomatice ale ambelor state.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite