Tinerii din Republica Moldova vor putea deschide afaceri în România cu bani oferiţi de statul român

Tinerii din Republica Moldova vor putea deschide afaceri în România cu bani oferiţi de statul român

Sprijin pentru mici afaceri

Guvernul român modifică programul de ajutor de la stat pentru tinerii antreprenori. A decis să elimine criteriile de vârstă şi naţionalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul de ajutor pentru tinerii antreprenori a fost modificat recent de Guvernul de la Bucureşti, printr-o ordonanţă de urgenţă, anunţă digi24.ro.

În consecinţă, din a doua parte a acestui an, şi cei cu vârste peste 35 de ani vor avea şansa să-şi înceapă o afacere cu sprijin financiar de la stat.

Până acum, programul era destinat tinerilor până în 35 de ani şi care au cetăţenie română. Altfel spus, şi antreprenorii din Republica Moldova vor putea accesa fonduri.

Suma maximă ce poate fi accesată este de 10.000 de euro, respectiv 50% din banii necesari pentru începerea firmei. Bugetul alocat în anul 2014 programului este de 21 de milioane de lei româneşti.

Potrivit ministrului pentru IMM-uri şi Turism, Florin Jianu, măsura vizează impulsionarea deschiderii unor afaceri noi în România.

Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului din România, arată că la 28 februarie 2014 cetăţenii din Republica Moldova aveau înregistrate 4.276 de firme în ţara vecină, ceea ce reprezintă 2,23% din totalul firmelor cu capital străin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: