Tinerii antreprenori de la sate vor putea obţine granturi de până la 180 de mii de lei

Tinerii antreprenori de la sate vor putea obţine granturi de până la 180 de mii de lei

Tinerii din Moldova care vor să-şi deschidă o afacere în mediul rural vor putea primi suport financiar nerambursabil aplicând la programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”. Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens, elaborat de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii în colaborare cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, este supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a fi eligibili, tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, să fie cetăţeni ai Republicii Moldova şi să fi iniţiat şi să conducă o întreprindere nou-înregistrată.

Valoarea sprijinului financiar solicitat nu poate fi mai mare de 180 de mii lei sau 80% din costul total al proiectului. Compania beneficiară va veni şi ea cu o contribuţie financiară proprie de minimum 20% din suma proiectului investiţional. Programului va fi de doi ani din momentul transferării totale a finanţării nerambursabile.

Pe durata de implementare a Programului se planifică finanţarea a 250 de afaceri a tinerilor întreprinzători, înrolarea a circa 600 de tineri în procesul de generare de idei inovatoare de afaceri din întreaga ţară, dar şi instruirea şi asistarea în iniţierea, dezvoltarea afacerilor inovatoare şi elaborarea proiectelor investiţionale a cel puţin 540 de tineri.

Pentru implementarea Programului este necesar un buget estimativ în mărime de 60 milioane de lei, surse financiare planificate în Cadrul bugetar pe termen mediu (CBTM) pentru anii 2018-2020.
 
citeste totul despre: