SUA acordă granturi pentru proiecte de salvgardare a patrimoniului cultural

SUA acordă granturi pentru proiecte de salvgardare a patrimoniului cultural

Ambasada SUA la Chişinău anunţă o competiţie deschisă pentru obţinerea unui grant în cadrul programului de granturi Fondul Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală pentru anul 2019. Suma minimă a unui singur grant este de 10 mii de dolari, iar cea maximă – 200.000 de dolari, transmite IPN.

Fondul Ambasadorilor finanţează proiecte de salvgardare a patrimoniului cultural în trei categorii. Categoria „Monumente de cultură” include proiecte de conservare a unui edificiu istoric, salvgardare a unui sit arheologic sau documentarea unor situri culturale într-o regiune cu scopul salvgardării. Categoria „Obiecte culturale şi colecţii” prevede proiecte de conservare a unui obiect sau colecţie de obiecte, evaluarea gradului de degradare şi elaborarea strategiei de conservare a unei colecţii, inventarierea unei colecţii. „Forme de expresie culturală tradiţională” este a treia categorie şi include muzica tradiţională, limbile indigene, şi meşteşugurile. Proiectele în această categorie pot include documentarea şi înregistrarea video şi audio a formelor tradiţionale de muzică şi dans cu scopul diseminării ca mijloc de studiere şi salvgardare sau suport pentru instruirea în domeniul salvgardării artelor sau meşteşugurilor tradiţionale pe cale de dispariţie.
 
Solicitanţi de grant pot fi organizaţii non-guvernamentale, muzee, ministere ale culturii sau instituţii şi organizaţii similare. Fondul Ambasadorilor încurajează subvenţiile, contribuţiile şi alte forme de participare financiară.
 
Data limită de depunere a proiectelor este 12 decembrie. Persoana de contact pentru acest program este Alexandru Leanca, tel: 022 85-17-14, e-mail: leancaai@state.gov, saleanca@yahoo.com.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: