Streleţ anunţă când se va decide anularea concesionării Aeroportului. „Contractul este în favoarea Avia-Invest”

Streleţ anunţă când
se va decide anularea concesionării Aeroportului.
„Contractul este în favoarea Avia-Invest”

Valeriu Streleţ anunţă că o decizie în privinţa concesionării Aeroportului va fi luată pe 6 noiembrie FOTO: Adevărul

Premierul Valeriu Streleţ a anunţat că a primit raportul de la Comisia care evaluează premizele privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău şi a cerut informaţii suplimentare care vor fi prezentate pentru a lua o decizie privind anularea înţelegerii cu investitorul rus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a organizat un briefing de presă în care a anunţat că raportul Comisiei a fost prezentat pe 2 octombrie şi relevă faptul că „Avia Invest” a încălcat prevederile contractuale şi nu şi-a îndeplinit obligaţiile în ceea ce ţine de planul de investiţii care trebuai realizat până pe 30 august.

„Am semnat mai multe dispoziţii pentru a acumula datele şi faptele necesare ca membrii Comisiei să poată ca până pe 6 noimebrie să prezinte recomandarea finală şi posibilele riscuri. Întreprinderea trebuia să probeze investirea a 45 milioane de euro până pe 30 august. S-au raportat 46 milioane de euro dintre care 16 milioane sunt date în avans pentru lucrări care nu au fost executate. Un alt aspect reprezintă volumul real al lucrărilor, lispeşte documentaţia, avizele actele de primire-predare, motive din care nu putem să ne dăm seama cum au fost executate”, a precizat premierul.

Potrivit lui Streleţ, prevederile contractului încheiat cu „Avia-Invest” sunt favorabile doar concesionarului, iar nivelul capitatului social şi al experienţei companiei este mai mic decât cel prevăzut în contract.  Astfel, Valeriu Streleţ susţine că după primirea informaţiilor suplimentare, va fi luată o decizie în ceeea ce ţine de rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului.

Anterior conducerea „Avia-Invest” a negat acuzaţiile care i se aduc şi a prezentat mai multe date care arată valoarea investiţiilor realizate în Aeroport din momentul concesionării. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările