Salarii majorate cu 20% pentru profesorii din Chişinău

Salarii majorate cu 20% pentru profesorii din Chişinău

Cadrele didactice din instituţiile de învăţământ preşcolar, primar şi secundar din municipiul Chişinău vor primi salarii tarifare majorate cu 20%. O decizie în acest sens a fost votată unanim de consilierii municipali marţi, 27 noiembrie, la iniţiativa fracţiunii socialiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitată de IPN, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Rodica Guţu, a spus că de majorări salarizare vor beneficia peste nouă mii de profesori.
 
Majorările au loc în contextul Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, care le oferă consiliilor raionale şi locale dreptul de a majora salariile angajaţilor unităţilor sferei sociale din contul veniturilor suplimentare obţinute la executarea bugetului local, în proporţie de până la 20% din salariul de bază. „Respectiv s-a constatat că acum la buget sunt economii şi pot fi oferite aceste adaosuri la salariu”, a spus Rodica Guţu

Majorarea intră în vigoare din 1 septembrie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările