S-a scumpit carnea de pui

S-a scumpit carnea de pui

O mare parte din carnea de pui comercializată în Moldova este de import

De la mijlocul acestei săptămâni preţul cărnii de găină s-a majorat în medie cu 3-4%, din cauza costurilor în creştere pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziţia de furaje şi carburanţi, potrivit producătorilor şi distribuitorilor de carne

Ştiri pe aceeaşi temă

În magazinele specializate ale fabricilor avicole din Republica Moldova preţul unui kilogram de carne de pasăre a ajuns la 38 de lei, cu unu-doi lei mai scump decât anterior.

Totodată, costul unui fileu de pui a crescut cu 2-3 lei, până la 66 de lei.

Producătorii explică scumpirea prin costurile mai mari de producţie, inclusiv pentru că a crescut preţul la furajele de import şi la carburanţi.

Datele statistice arată că în primele trei lui ale acestui an preţurile la carne şi preparatele din carne au stagnat, iar în martie chiar s-au ieftinit cu 0,2%.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în luna marie, au scăzut preţurile la ouă de găină – cu 10,1%, la slănină neprelucrată – cu 4,1%, carne de porc – cu 2,0%, subproduse – cu 1,0%, lapte integral, smîntână şi frişcă – cu câte 0,3%.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: