Ruşii au identificat bacterii coliforme în untul produs de o fabrică din Moldova

Ruşii au identificat bacterii coliforme în untul produs de o fabrică din Moldova

Patru fabrici de lactate din Moldova au dreptul de a livra producţia în Rusia

Serviciul federal de control veterinar şi fitosanitar Rosselhoznadzor din Rusia au avertizat autorităţile sanitar-veterinare din Republica Moldova privind introducerea unui regim mai dur de control a producţiei de lactate livrate pe piaţa rusească

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Serviciului federal de control veterinar şi fitosanitar în untul livrat în Rusia de combinatul de lactate de la Râbniţa s-au depistat bacterii coliforme.

Autorităţile sanitare ruse anunţă că aceasta este o încălcare gravă şi au impus un control mai riguros al produselor lactate de la această întreprindere.

Totodată Rosselihoznadzor au avertizat autorităţile sanitar-veterinare asupra necesităţii eliminării unor astfel de încălcări în viitor.

În prezent patru întreprinderi din Republica Moldova au dreptul de a exporta produse lactate în Rusia.

De la 7 aprilie Federaţia Rusă a interzis importul de produse din carne din Moldova. Drept pretext a servit faptul că s-a depistat că 13 tone de carne de porc afumată livrată în Rusia de compania Carne-Sud din Tvardiţa, raionul Taraclia, au fost produse din materie primă importată din Germania, dar care provenea din Belgia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: