Ruşii de la Gazprom Neft au cumpărat afacerea  unui milionar moldovean

Ruşii de la Gazprom Neft au cumpărat afacerea  unui milionar moldovean

Unul din activele Unicom Holding din portul Constanţa

Gazpromneft Marine Bunker, divizia de buncheraj a gigantului rus Gazprom Neft a achiziţionat primul său activ de peste hotare, compania Marine Bunker Balkan S.A. care operează în portul Constanţa din România, potrivit unui comunicat oficial al firmei din Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Termenii afacerii nu au fost anunţaţi, dar propietar al Marine Bunker Balkan S.A. este Unicom Holding, firmă controlată de milionarul Constantin Iavorski, fost ministru al energiei din Republica Moldova.

Compania din Constanţa este specializată în activităţi de bunkeraj (alimentarea cu combustibil a navelor). Cei de la Gazpromneft Marine Bunker anunţă că au de gând să-şi extindă afacerile în România şi să presteze servicii de bunkeraj şi în porturile Mangalia şi Midia, iar combustibilul urmează a fi livrat de rafinăriile Gazproneft din Rusia şi Serbia.

"Sarcina strategică a buisnessului de bunkeraj al Gazpromneft este de a deveni un jucător important pe piaţa internaţională", a declarat  Alexander Dyukov, preşedintele GazpromNeft.

Imperiul lui Iavorski

Unicom Holding are o cifră de afaceri anuală de circa 200 milioane de euro şi este o un grup de companii din România înfiinţat în anul 1993 de Constantin Iavorski, om de afaceri şi fost ministru al resurselor al Republicii Moldova în anii 1990-1992.
Constantin Iavorski deţine împreună cu soţia sa, Larisa 85,93% din companie. "Unicom Holding" are, în principal, activităţi comerciale de import de carburanţi şi combustibili pentru industria energetică. Din 1999 grupul a intrat pe segmentul de bunkeraj (alimentarea navelor cu combustibili), transport feroviar şi auto. Compania prestează servicii de bunkeraj în porturile Constanţa, Midia, Galaţi, Turnu Severin, Brăila şi Tulcea. Din grupul "Unicom Holding" mai fac parte companiile "Unicom Tranzit" (casă de expediţii de transport feroviar de marfă), "Unicom Oil Terminal", "Unifertrans" (transport feroviar), precum şi "Unicom Active" (posesor şi administrator de vagoane şi locomotive) şi "Unicom Cargo Service" (companie de încărcări-descărcări şi transbordări de mărfuri în staţiile de frontieră).

Anul trecut Iavorski a a ajuns pentru prima dată topul milionarilor din România.

O societate din Galaţi a aruncat tone de deşeuri extrem de periculoase pe spaţiul verde

Gazprom negociază cu ginerele milionarului moldovean Nicolae Ciornâi achiziţia de benzinării în România

Românii vor putea pune în rezervoare benzină de la Gazprom

Gazprom intră pe piaţa benzinăriilor din România

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările