Rusia a pus embargo pe vinurile moldoveneşti. Vezi care este reacţia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinurile moldoveneşti nu mai corespund cerinţelor de calitate din Rusia
Vinurile moldoveneşti nu mai corespund cerinţelor de calitate din Rusia

Servciul sanitar rus, Rospotrebnadzor, a pus embargo pe vinurile moldoveneşti. Anterior, şeful Agenţiei, Ghenadi Onişcenko a declarat că interdicţia va intra în vigoare pe un termen nedeterminat.

UPDATE 17.10: Liliana Viţu, purtătorul de cuvânt al premierului a declarat pentru „Adevărul“ că Guvernul Republicii Moldova examinează anunţul serviciului sanitar rus. „Autorităţile de la Chişinău sunt în dialog constant şi vor continua să comunice cu partenerii ruşi ca să înţeleagă natura obiecţiilor, pentru a formula ulterior o reacţie în această privinţă“, a declarat Liliana Viţu. 

Exportul vinurilor moldoveneşti către Federaţia Rusiei a fost sistat de astăzi din cauza pretenţiilor cu privire la calitatea acestora, a declarat Ghenadi Onişcenko, şeful Rospotrebnadzor, potrivit agenţiei Interfax. „Am luat decizia de a suspenda importul, în Rusia, a vinurilor din Republica Moldova“, a declarat oficialul.

„Nu vom fi dădaca economiei moldoveneşti. În ultimele trei săptămâni, nu a fost nicio încercare de a iniţia anumite negocieri şi acorduri. Interdicţia la care am recurs este un pas necesar, spre care am mers pentru că nu am avut altă soluţie“, - a mai spus şeful Rospotrebnadzor.

Anterior, Ghenadi Onişcenko a declarat că interdicţia va fi în vigoare până când partea rusă nu va fi convinsă că „Guvernul Moldovei va soluţiona această problemă şi nu va lăsa lucrurile în voia sorţii“. 

Rospotrebnadzor: Mâine ar putea fi oprit importul băuturilor alcoolice din Moldova

Expert rus: Rospotrebnadzor este o autoritate de represiune politică

Ghenadi Onişcenko: „Rusia va fi nevoită să interzică importul vinurilor moldoveneşti“

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite