Rospotrebnadzor: Mâine ar putea fi oprit importul băuturilor alcoolice din Moldova

Rospotrebnadzor: Mâine ar putea fi oprit
importul băuturilor alcoolice din Moldova

Vinurile moldoveneşti nu mai corespund cerinţelor de calitate din Rusia

Rospotrebnadzor, serviciul sanitar rus,  anunţă că de mâine Federaţie Rusă ar putea institui embargo pentru vinurile moldoveneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis de Rospotrebnadzor, testele de laborator, efectuate în ultimele zile, au demonstrat că în opt loturi de producţie alcoolică ale întreprinderilor moldoveneşti Purcari, Cricova şi Aroma s-au depistat un conţinut sporit de dibutilftalat. În acelaşi timp, potrivit autorităţii fitosanitare de la Moscova, în loturile separate, norma de conţinut a substanţelor dăunătoare a fost depăşită de 80-90 de ori. 

Astfel, Rospotrebnadzor avertizează că mâine ar putea fi institui un nou embargo pentru băuturile alcoolice din Republica Moldova. 

Totodată, Interfax anunţă că potrivit medicului sanitar-şef al Rusiei, Ghenadi Onişcenko, interdicţia va fi în vigoare până când partea rusă nu va fi convinsă că „Guvernul Moldovei va soluţiona această problemă şi nu va lăsa lucrurile în voia sorţii“. 

Autorităţile sanitare din Rusia ameninţă cu un nou embargo la vinul moldovenesc

Rospotrebnadzor ameninţă cu un nou embargo la vinuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările