Transelectrica: România ar putea fi "invadată“ de energie electrică din Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova

Transelectrica: România ar putea fi

Imagine

Realizarea mai multor interconexiuni ale sistemului energetic românesc cu cele ale statelor vecine reprezintă o şansă pentru producătorii români de energie de a exporta mai mult, dar există şi riscul ca piaţa autohtonă să fie "invadată" de energie din aceste state, susţine şefii de la compania Transelectrica citaţi de Mediafax

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sunt producătorii români pregătiţi să facă faţă unei competiţii care poate să fie extrem de interesantă? Nu este doar oportunitatea de a exporta, ci şi de a fi invadaţi de import foarte puternic din ţările vecine", a declarat Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al transportatorului român de energie Transelectrica, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, exportul de electricitate a scăzut cu 11,3% în primele şapte luni. Transelectrica estimează pentru perioada 2014 - 2017 o scădere anuală de aproximativ 4% a consumului de electricitate.

Transelectrica este compania care administrează sistemul naţional de transport al electricităţii. Printre obiectivele companiei se numără şi construirea mai multor linii interconexiune cu sistemul energetic din Ungaria, Serbia, Republica Moldova şi Bulgaria.

Transelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Finanţelor Publice.

De notat că în ultimii ani Centrala Electrică de la Cuciurgan, controlată de gigantul energetic din Rusia Inter RAO UES exportă curent electric în România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările