Roman Chircă: Se creează o panică exagerată în jurul deprecierii leului din ultimele zile

Roman Chircă: Se creează o panică exagerată în jurul deprecierii leului din ultimele zile

Directorul Institutului Economiei de Piaţă, Roman Chircă, consideră că se creează o panică exagerată în jurul deprecierii leului care s-a înregistrat în ultimele zile, iar speculanţii pieţei valutare ar fi în aşteptarea unor asemenea agitaţii. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Expertul economic spune că această creştere este o fluctuaţie puţin mai alertă decât cea obişnuită. Potrivit lui, există anumite premise cum ar fi cererea sporită de valută, dar şi incertitudinea politică din Republica Moldova. 

„Eu cred că în continuare leul se va deprecia faţă de monedele principale, dar sunt fluctuaţii minime, nici pe departe o fluctuaţie semnificativă”, a declarat Roman Chircă.

De la începutul lunii, leul moldovenesc s-a depreciat cu 76 de bani în raport moneda unică europeană şi a depăşit pragul de 20 de lei per un euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: