Rezultatele licitaţiei la Bursa de Valori

Rezultatele licitaţiei la Bursa de Valori

FOTO Arhivă

Pachete de acţiuni ale statului în şapte societăţi pe acţiuni au fost vândute la licitaţia cu strigare care s-a desfăşurat la Bursa de Valori între 27 şi 31 martie, transmite IPN.

Pachetul de 31,415% acţiuni în Glass Container Company s-a vândut la un preţ de 28,928 mln lei.
 
59,486% acţiuni ale statului în „Floare Carpet” SA s-au vândut cu 44,169 mln lei.
 
Pachetul de 7,360% acţiuni în „Autoservice”SA din Pîrliţa s-a dat la un preţ de 649,4 mii lei. 216,85 mii lei este preţul obţinut pentru 13,331% acţiuni în Fabrica de unt şi brânzeturi din Vulcăneşti.
 
Şi-au găsit cumpărătorii şi pachetele mici de acţiuni de până la un procent în societatea de achiziţii şi desfacere a producţiei agricole Livadadin Orhei, în Agromec, Zăbriceni, Edineţ şi Agroinservicie din Nisporeni.
 
Suma totală acumulată din vânzarea celor şapte pachete de acţiuni constituie, potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice, 73,099 mln lei. Suplimentar cumpărătorii vor achita impozitul privat de 1% din valoarea acţiunilor procurate.
 
La licitaţie au fost expuse pachetele de acţiuni de diverse mărimi aparţinând statului în 21 de societăţi pe acţiuni, la preţul iniţial de peste 700 mln lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: