Republica Moldova:Euro se va aprecia faţă de leu până la cotaţia de 16,60 lei

Instabilitatea politică din ţările din Orientul Apropiat, dar şi intenţia Băncii Centrale Europene de a majora rata de refinanţare în zona euro, sunt cauzele aprecierii monedei unice europene, susţine expertul Sveatoslav Mihalache de la Financial Brains.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dolarul a scăzut faţă de euro până la cota de 1,374 dolari/euro, ca urmare a instabilităţii politice din zona Orientului Apropiat. La aceasta s-a adăugat intenţia Băncii Centrale Europene de a majora rata de refinanţare în zona euro, ca mijloc de a stopa creşterea preţurilor. Dacă în următoarele zile moneda euro trece de cota de 1,375 dolari, următorul nivel este 1,386 de dolari/euro, preciozează Sveatoslav Mihalache.
În opinia expertului, pe piaţa valutară internă cotaţia dolarului va creşte lent şi în următoarele zile casele de schimb valutar îl vor tranzacţiona cu 12,10-12,13 lei.
Moneda unică europeană se va aprecia mai semnificativ până la 16,60 lei. Sfatul lui Sveatoslav Mihalache este să vindeţi euro dacă se ajunge la o asemenea cotă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: