Remitenţele, la cel mai mic nivel din ultimii ani. Cursul dolarului a redus puternic din valoarea transferurilor

Remitenţele, la cel mai mic nivel din ultimii ani. Cursul
dolarului a redus puternic din valoarea transferurilor

Moldovenii de peste hotare au trimis mai puţini bani acasă

Moldovenii aflaţi la muncă peste hotare au transferat în octombrie persoanelor fizice din Republica Moldova, prin intermediul băncilor, 95 milioane de lei, fiind şi cea mai mică sumă înregistrată în ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a prezentat datele privind valoarea transferurilor efectuate de către moldovenii aflaţi la muncă peste hotare. Astfel, suma remitenţelor a constituit, în perioada ianuarie-octombrie, 939,99 milioane de dolari, marcând o scădere de circa 33 la sută faţă de primele zeci luni ale anului trecut.

Suma transferurilor băneşti realizate în octombrie a constituit 95 milioane de dolari, fiind înregistrat cel mai mic nivel din ultimii ani. Astfel, valoarea remitenţelor înregistrate în octombrie 2014 a constituit 155 milioane de dolari, iar în septembrie 2013 - 140 milioane de dolari.

Reprezentanţii Băncii susţin că valoarea transferuilor de la moldovenii aflaţi la muncă peste hotare s-a redus cu 14,5% din cauza fluctuaţiilor cursului de schimb al valutelor originale faţă de dolar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările