Regiunea transnistreană estimează pentru 2019 cheltuieli de aproape 3 miliarde de ruble

Regiunea transnistreană estimează pentru 2019 cheltuieli de aproape 3 miliarde de ruble

FOTO Arhivă

Proiectul bugetului regiunii transnistrene pentru anul 2019 prevede un deficit de 1,8 miliarde de ruble. Veniturile, cu excepţia fondurilor speciale, sunt planificate în sumă de peste un miliard de ruble, iar cheltuielile – 2,8 miliarde de ruble. Presa locală scrie că bugetul, la fel ca în anii precedenţi, îşi păstrează orientarea socială, transmite IPN.

Autorităţile neconstituţionale din stânga Nistrului promit majorări salariale pentru mai multe categorii de bugetari, creşterea unor prestaţii sociale, dar şi finanţarea investiţiilor capitale şi suport pentru mediul de afaceri.
 
Salariile angajaţilor din domeniul sănătăţii urmează să crească prin introducerea unor plăţi suplimentare pentru condiţii speciale de muncă. Majorări salariale le sunt promise şi angajaţilor structurilor de forţă, dar regiilor de transport electric din Tiraspol şi Bender etc.
 
Administraţia de la Tiraspol planifică cheltuieli mai mari cu 3,5 milioane de ruble, pentru majorarea compensaţiilor acordate părinţilor şomeri care au în grijă copii cu dizabilităţi. La fel, pentru 2019 sunt prevăzute 50 de milioane de ruble pentru procurarea utilajelor medicale pentru instituţiile de profil.
 
Valoarea fondului de dezvoltare a antreprenoriatului este de 24,2 milioane de ruble. Cât ţine de fondul rutier, acesta urmează să ajungă la 190 de milioane de ruble, ceea ce reprezintă o creştere cu 32,7 de milioane în comparaţie cu 2018.
 
Proiectul bugetului pentru anul 2019 a fost aprobat de aşa-zisul executiv de la Tiraspol şi urmează să fie examinat în sovietul suprem.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: