Reacţia BNM la activitatea unităţilor de schimb valutar

Reacţia BNM la activitatea unităţilor de schimb valutar

Banca Naţională a Moldovei (BNM) lansează iniţierea consultărilor cu instituţiile din Ucraina pentru a găsi o soluţie pentru refugiaţii ucraineni deţinători de hrivne. În acest proces vor fi implicate şi băncile licenţiate din Moldova pentru a identifica soluţia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât eventualele stocuri de hrivne să poată fi transportate în Ucraina pentru a fi convertite în valută liber convertibilă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o reacţie, BNM precizează că întreprinde măsuri sporite de supravegherea activităţii unităţilor de schimb valutar care, conform legii, stabilesc în mod independent cursul de cumpărare şi vânzare a valutelor. BNM face apel către actorii din piaţă să manifeste înţelegere şi compasiune faţă de cetăţenii ucraineni refugiaţi pe teritoriul Republica Moldova pentru a acorda sprijinul atât de necesar în aceste momente dificile. Mai multe case de schimb valutar din ţară au afişat astăzi cursul de 1 ban pentru hrivna ucraineană, precum şi pentru rubla rusească.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările