Proceduri simplificate pentru automobilele străine introduse temporar în stânga Nistrului

Proceduri simplificate pentru automobilele străine introduse temporar în stânga Nistrului

FOTO IPN

Începând cu anul viitor, se modifică procedura de introducere temporară a automobilelor străine în stânga Nistrului, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modificările ţin de modalitatea de declarare şi vămuire. Persoanele fizice vor fi scutite de obligaţia de a completa declaraţii vamale, cu condiţia prezentării, în punctul de trecere, a documentelor care confirmă utilizarea în scopuri personale a unităţii de transport, cu ulterioara înregistrare în sistemul informaţional.

A fost exclusă procedura de determinare a costului vamal al unităţii de transport. Totodată, este prevăzută oportunitatea de transmitere (fără obţinerea permisiunii din partea organului vamal şi fără declaraţie vamală) a unităţii de transport unei persoane terţe pentru a realiza deservirea tehnică, pentru reparaţii sau pentru păstrare, dar şi pentru utilizare – soţiei sau soţului şi rudelor apropiate ale declarantului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările