Preţuri noi la carburanţii din Moldova: Motorina, din nou se scumpeşte

Preţuri noi la carburanţii din Moldova: Motorina, din nou se scumpeşte

FOTO 123 RF

Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău (ANRE) a anunţat marţi, 17 aprilie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină a crescut cu 61 de bani, iar cel la motorină s-a mărit cu 52 de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 18 aprilie - 1 mai, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 18 lei şi 47 bani, motorina - 16 lei şi 44 bani.
 
Preţul afişat de ANRE, la benzină pentru următoarele două săptămâni, este în scădere cu 1 ban faţă de precedentele două saptămâni, când un litru de benzină Premium-95 a costat 18 lei şi 48 de bani. Iar preţul motorinei s-a majorat cu 19 de bani, fiind anterior 16.25 lei.
 
Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai 2016, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.
 
În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: