Preţuri noi la carburanţii din Moldova: Motorina, din nou se scumpeşte

Preţuri noi la carburanţii din Moldova: Motorina, din nou se scumpeşte

FOTO 123 RF

Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău (ANRE) a anunţat marţi, 17 aprilie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină a crescut cu 61 de bani, iar cel la motorină s-a mărit cu 52 de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 18 aprilie - 1 mai, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 18 lei şi 47 bani, motorina - 16 lei şi 44 bani.
 
Preţul afişat de ANRE, la benzină pentru următoarele două săptămâni, este în scădere cu 1 ban faţă de precedentele două saptămâni, când un litru de benzină Premium-95 a costat 18 lei şi 48 de bani. Iar preţul motorinei s-a majorat cu 19 de bani, fiind anterior 16.25 lei.
 
Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai 2016, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.
 
În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni
citeste totul despre: