Preţuri noi la carburanţii din Moldova. Benzina şi motorina se scumpesc din nou

Preţuri noi la carburanţii din Moldova. Benzina şi motorina se scumpesc din nou

FOTO arhivă

Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău a anunţat marţi, 14 noiembrie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină a crescut cu 66 bani, iar cel la motorină s-a majorat cu 52 de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 15 noiembrie - 29 noiembrie, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 17 lei şi 79 bani, motorina - 15 lei şi 78 bani.
 
Preţul afişat de ANRE, la benzină pentru următoarele două săptămâni, este în creştere cu 66 bani faţă de precedentele două saptămâni, când un litru de benzină Premium-95 a costat 17 lei şi 13 de bani. Iar preţul motorinei a crescut cu 52 de bani, fiind anterior 15.26 lei.
 
Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai 2016, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.
 
În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni
citeste totul despre: