Preţul benzinei în R. Moldova se apropie de 29 de lei

Preţul benzinei în R. Moldova se apropie de 29 de lei

Într-o singură săptămână, benzina cu cifra octanică s-a scumpit cu un leu. Pentru 12 mai ANRE a stabilit un plafon de 28,95 lei per litru, cu 17 bani în creştere faţă de ziua de miercuri. Şi preţul la motorină este în creştere, pentru joi fiind stabilit plafonul de 27,84 lei pentru un litru, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţional pentru Reglementare în Energetică precizează că majorarea preţurilor la carburanţi înregistrată în ultimele zile reflectă reacţia burselor internaţionale la cererea tot mai mare din partea pieţei ucrainene şi discuţiile intense din interiorul Uniunii Europene privind planurile de refuz total, până la sfârşitul anului curent, asupra importurilor de ţiţei şi produse derivate din Federaţia Rusă. În consecinţă, atât cotaţiile Brent la ţiţei, cât şi cotaţiile Platts la motorină şi în special la benzină au avut o creştere considerabilă pe parcursul săptămânii precedente, ajungând la un nivel maxim de 114 $/baril de petrol şi 1194 $/tona de benzină. La începutul lunii septembrie, un litru de benzină cu cifra octanică 95 costa 20,23 lei, iar un litru de motorină –16,42 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările