Pierderi de milioane pentru singurul producător de sisteme hidroacustice şi de navigaţie pentru submarine din Moldova

Pierderi de milioane pentru singurul producător de sisteme hidroacustice şi de navigaţie pentru submarine din Moldova

SA Răut din Bălţi produce utilaj hidroacustic pentru submarine FOTO adnord.md

SA Răut din Bălţi, singura întreprindere de producere a echipamentului hidroacustic din Republica Moldova a înregistrat o scădere de 5,5 ori a producţiei şi vânzărilor. Zilele trecute întreprinderea a celebrat 70 de ani de existenţă

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit raportului anual, întreprinderea a avut în 2013 venituri de 9,05 milioane de lei, cu 40 de milioane de lei mai puţin ca în anul 2012.

Totodată întreprinderea la care statul deţine 76,5% din acţiuni, a înregistrat pierderi de 9,7 milioane de lei, în timp ce în anul 2012 a avut un profit de 592.450 lei.

În anul 1951, pe locul unei uzine de motoare, sovieticii au creat o întreprindere specializată în proiectarea şi producerea echipamentului hidroacustic pentru navele maritime, inclusiv submarine, ale Uniunii Sovietice şi a unor ţări din lagărul socialist. 

A produs şi pentru Olimpiada de la Soci

Administraţia întreprinderii susţine că uzina mai livrează echipament hidroacustic, fabrică echipament pentru Calea Ferată a Moldovei şi utilaje industriale pentru mai multe întreprinderi din Republica Moldova.
Din 11 iulie 2013, Răut este companie administratoare a parcului Industrial cu acelaşi nume. Echipamentul hidroacustic al unuia dintre rezidenţii Parcului Industrial a fost folosit la asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice de Iarnă din Soci.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: