Pierderi de milioane pentru singurul producător de sisteme hidroacustice şi de navigaţie pentru submarine din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SA Răut din Bălţi, singura întreprindere de producere a echipamentului hidroacustic din Republica Moldova a înregistrat o scădere de 5,5 ori a producţiei şi vânzărilor. Zilele trecute întreprinderea a celebrat 70 de ani de existenţă

Potrivit raportului anual, întreprinderea a avut în 2013 venituri de 9,05 milioane de lei, cu 40 de milioane de lei mai puţin ca în anul 2012.

Totodată întreprinderea la care statul deţine 76,5% din acţiuni, a înregistrat pierderi de 9,7 milioane de lei, în timp ce în anul 2012 a avut un profit de 592.450 lei.

În anul 1951, pe locul unei uzine de motoare, sovieticii au creat o întreprindere specializată în proiectarea şi producerea echipamentului hidroacustic pentru navele maritime, inclusiv submarine, ale Uniunii Sovietice şi a unor ţări din lagărul socialist. 

A produs şi pentru Olimpiada de la Soci

Administraţia întreprinderii susţine că uzina mai livrează echipament hidroacustic, fabrică echipament pentru Calea Ferată a Moldovei şi utilaje industriale pentru mai multe întreprinderi din Republica Moldova.
Din 11 iulie 2013, Răut este companie administratoare a parcului Industrial cu acelaşi nume. Echipamentul hidroacustic al unuia dintre rezidenţii Parcului Industrial a fost folosit la asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice de Iarnă din Soci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite