Piaţa asigurărilor, în creştere cu 4% în primul trimestru

Piaţa asigurărilor, în creştere cu 4% în primul trimestru

Numărul contratelor de asigurare în vigoare la finele lunii martie curent a înregistrat o creştere în mărime de 4% faţă de situaţia de la finele anului trecut. În raport cu aceeaşi perioadă a anului 2018, numărul contractelor de asigurare a crescut cu 15%, transmite IPN.

Potrivit opiniei expertului economic Viorel Gîrbu, citată de portalul Infodebit, contractele de asigurare de răspundere civilă auto au deţinut la finele lunii martie curent o pondere de 77% din numărul total al contractelor de asigurare, reprezentând astfel principală activitate de asigurare din Moldova.
 
Deşi pe durata anilor domeniul asigurărilor a cunoscut o dezvoltare în Republica Moldova, importanţa acestuia pentru economia naţională este de 10 ori mai mică faţă de situaţia din cadrul economiilor dezvoltate, menţionează expertul.
 
Volumul primelor brute subscrise a crescut de la 914 milioane de lei în 2010 la 1,5 miliarde de lei în 2018. Totuşi, ca pondere în PIB indicatorul vizat se află într-o continuă descreştere. Dacă în statele dezvoltate volumul primelor brute subscrise reprezintă circa 8-9% din PIB, în Republica Moldova au alcătuit doar 0,8% din PIB în anul 2018, comparativ cu 1,06% în 2010.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: