Petrom: Profit-record în România, scădere în Republica Moldova

Petrom: Profit-record în România, scădere în Republica Moldova

Petrom este cea mai mare companie din România

Cea mai mare companie românească a înregistrat în anul 2012 un profit-record de 3,95 miliarde de lei româneşti. În Republica Moldova afacerile companiei însă merg mai prost, arată rezultatele financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Petrom a avut anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei româneşti (885,5 milioane de euro), în creştere cu 5%, iar vânzările au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde de euro).

Deşi nu sunt făcute publice date concrete despre valoarea vânzărilor şi profiturilor în Republica Moldova, în raportul Petrom  se menţionează doar că s-a atestat "o depreciere contabilă a activelor activităţii de distribuţie ale filialei din Republica Moldova“. 

E vorba despre o scădere de câteva zeci de milioane de lei a valorii activelor Petrom Moldova, la care 100% din acţiuni sunt deţinute de grupul Petrom. Petrom Moldova este a doua ca mărime companiei petrolieră de pa piaţa Republicii Moldova. Ascensiunea ei este legată de Vladimir Plahotniuc, care a fost director al Petrom Moldova în perioada 2002- 2009.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările