Peste 1.300 de solicitanţi şi-au procurat locuinţe în cadrul programului Prima Casă

Peste 1.300 de solicitanţi şi-au procurat locuinţe în cadrul programului Prima Casă

FOTO simbol

Peste o mie de familii şi peste trei sute de tineri necăsătoriţi şi-au procurat locuinţă în cadrul programului guvernamental Prima Casă. Datele sunt făcute publice de către Guvern la aproape un an de la lansarea iniţiativei, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a menţionat pe marginea rezultatelor obţinute până acum că programul Prima Casă a depăşit aşteptările Guvernului. Este mult mai eficient decât s-a crezut la prima etapă. Băncile au început să concureze între ele şi oferă dobânzi mai joase decât se presupunea.

Prin intermediul celor cinci bănci participante la program, au fost acordate credite în valoare de 662 de milioane de lei, iar suma garanţiilor oferite de stat este de aproape 331 de milioane de lei.

Suprafaţa unui apartament procurat este în medie de 59 de metri pătraţi, cu o valoare de 564 de mii de lei. 1284 de locuinţe au fost cumpărate în oraşe, iar 91 – în sate. Vârsta medie a beneficiarilor este de 31 de ani.

În acest an urmează să fie acordate încă 3000 de credite în cadrul programului Prima Casă. Statul acoperă 10% din preţul apartamentului pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cele cu patru şi mai mulţi copii statul achită integral suma, beneficiarii plătind doar dobânzile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: