Pavel Filip le promite sprijin agricultorilor

Pavel Filip le promite sprijin agricultorilor

FOTO Arhivă

Prim-ministrul Pavel Filip susţine că agricultura reprezintă o prioritate pentru Guvern. Oficialul a vizitat câteva întreprinderi agricole din raionul Criuleni. În cadrul vizitei de lucru la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, premierul i-a felicitat pe colaboratorii instituţiei pentru faptul că trei hibrizi de porumb, care au fost obţinuţi de către specialiştii Institutului, au fost înregistraţi în Registrul de Stat al României, transmite IPN.

„Este un succes al specialiştilor Institutului şi, vreau să cred, că veţi continua şi cu alte iniţiative şi cercetări care să aibă ca rezultat promovarea produselor fabricate în Moldova. Asta ne va permite să promovăm şi să comercializăm cele trei soiuri de porumb în spaţiul Uniunii Europene”, a menţionat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.
 
Oficialul a mai spus că guvernarea susţine centrele de excelenţă şi iniţiativele care, prin rezultatele obţinute, pot deveni exemple de urmat pentru celelalte instituţii de cercetare din ţară. „Vom sprijini instituţiile şi întreprinderile cu tradiţie din Republica Moldova pentru că anume ele ne fac mai competitivi ca ţară”, a accentuat şeful cabinetului de miniştri.
 
Premierul a vizitat, de asemenea, cea mai mare fabrică de peleţi din biomasă din ţară, construită în cadrul unui proiect cu finanţare din partea Guvernului Japoniei. Fabrica are o capacitate de producere a circa patru mii de tone de peleţi anual şi poate asigura încălzirea a 25 de grădiniţe şi şcoli, care sunt dotate cu cazane speciale din banii oferiţi, la fel, de către partenerii niponi.
 
Prim-ministrul a mers în satul Oniţcani, raionul Criuleni, unde s-a informat despre activitatea serelor unuia dintre cei mai mari producători de legume din Republica Moldova. Întreprinderea a reuşit să construiască o afacere profitabilă în domeniul agriculturii folosind tehnologii moderne cu susţinerea partenerilor externi. În cadrul dialogului, premierul a menţionat că agricultura viitorului este una bazată pe tehnologii avansate, care să genereze valoare adăugată, iar Guvernul pe care îl conduce va susţine anume aceşti agricultori.
 
Prim-ministrul a menţionat că Guvernul este determinat să susţină producătorii agricoli, atât prin politici de sprijin, prin accesul la credite de dezvoltare, importul direct al motorinei, negocierea unor granturi cu partenerii externi, cât şi prin crearea unui mediu de afaceri mai atractiv pentru cei care vor să investească în economia Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: