Patronii care vor angaja şomeri din grupurile vulnerabile vor primi subvenţii de la Guvern

Patronii care vor angaja şomeri din grupurile vulnerabile vor primi subvenţii de la Guvern

FOTO rfi.ro

Angajatorii care vor lua la muncă şomeri din grupurile vulnerabile, inclusiv persoane cu dizabilităţi, vor putea pretinde subvenţii din partea statului pentru compensarea parţială a salariului acestora. Parlamentul a votat, în şedinţa de joi, 14 iunie, proiectul de lege cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă, în lectură finală, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul prevede oferirea de subvenţii lunare în mărime de 30% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent, pe un termen de şase luni pentru fiecare şomer angajat.

Prevederile se referă la următoarele categorii de şomeri: persoane în vârstă de 50 de ani şi peste, persoane eliberate din locurile de detenţie, victime ale traficului de fiinţe umane după reabilitarea psihologică şi socială, persoane care se luptă cu consumul de substanţe, victimele violenţei în familie şi alte categorii vulnerabile.

Subvenţii se vor oferi şi pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, angajate cu contract individual de muncă, pe un termen nedeterminat.
 
În aceste cazuri se va compensa 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, suportate de către angajator, iar mărimea subvenţiei nu va depăşi cuantumul a zece salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.

 

citeste totul despre: