Implementarea pachetului energetic III, condiţionată de soluţionarea datoriilor la gaze | uniunea europeana

Implementarea pachetului energetic III, condiţionată de soluţionarea datoriilor la gaze

Implementarea pachetului energetic III şi a Legii cu privire la gazele naturale, adaptată conform directivei europene, este condiţionată de către comunitatea energetică europeană prin soluţionarea datoriilor pentru gazele naturale şi reglementarea apartenenţei activelor, adică a bunurilor şi a patrimoniului „Moldovagaz” SA în ansamblu, transmite IPN.

Un nou proiect de circa 27 de milioane de dolari va fi lansat în Moldova cu sprijinul IFAD

Un nou proiect de circa 27 de milioane de dolari va fi lansat în Moldova cu sprijinul IFAD

Republica Moldova va primi de la Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) aproximativ 27 de milioane de dolari. Dintre aceştia, şase milioane sunt sub formă de grant, pentru implementarea unui nou proiect. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu participarea ministrului finanţelor, Natalia Gavriliţa, şi vicepreşedintele IFAD, Donald Brown, transmite IPN.

Rusia a refuzat mărirea cotelor de autorizaţii de export pentru transportatorii moldoveni

Rusia a refuzat mărirea cotelor de autorizaţii de export pentru transportatorii moldoveni

Pentru anul 2019, Rusia a stabilit 15.000 de autorizaţii de export pentru transportatorii moldoveni, cu 3.000 de autorizaţii mai puţin decât în 2018. Într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii se arată că, având în vedere numărul insuficient de astfel de autorizaţii, au fost remise multiple adresări la adresa părţii ruse cu solicitarea de majorare a cotei, majoritatea fiind refuzate de către aceştia, transmite IPN.

Ministerul Finanţelor de la Chişinău propune creşteri salariale pentru majoritatea bugetarilor

Ministerul Finanţelor de la Chişinău propune creşteri salariale pentru majoritatea bugetarilor

Proiectul Legii bugetului pentru anul 2020 prevede creştere de salariu între 6-10 % pentru majoritatea angajaţilor din instituţiile de stat. În plus, pentru unele categorii de bugetari retribuţia ar putea creşte cu până la 1.500 – 2.000 de lei lunar. Propunerile au fost discutate în cadrul unei consultări publice privind politica salarială pentru anul 2020 şi pe termen mediu (2021-2022), se spune într-un comunicat de presă emis de minister.

Republica Moldova va beneficia de un suport bugetar de 3 milioane de dolari

Republica Moldova va beneficia de un suport bugetar de 3 milioane de dolari

Republica Moldova va beneficia de un suport bugetar suplimentar de 3 milioane de dolari, ca urmare a modificării Acordului de Finanţare între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare şi a Acordului de Împrumut între Moldova şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care sprijină reforma Guvernului de la Chişinău, în administrarea fiscală.

FMI a alocat 46,1 milioane de dolari Republicii Moldova | fmi

FMI a alocat 46,1 milioane de dolari Republicii Moldova

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a alocat Republicii Moldova o nouă tranşă, în valoare de 46,1 milioane de dolari, urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate. Circa 27,5 milioane de dolari sunt pentru susţinerea bugetului de stat, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, citat de IPN.

Moldova va putea accesa 100 milioane de euro pentru interconectarea electrică cu România

Moldova va putea accesa 100 milioane de euro pentru interconectarea electrică cu România

Trei acorduri de finanţare pentru proiectul de interconectare a reţelelor de energie electrică din Republica Moldova cu cele din România au fost semnate astăzi, 26 septembrie, de către Ministerul Finanţelor. Moldova va putea accesa finanţare în valoare de 60 de milioane de euro împrumut şi 40 de milioane de euro grant pentru modernizarea sistemului energetic, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 4 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 4 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 4 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 4 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 4 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 4 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 3 ani · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 5 ani · comentarii (6)
Postari Recente