Ofertă de Sărbători, pentru străini: bucate tradiţionale şi datini săteşti în pensiunile moldoveneşti

Ofertă de Sărbători, pentru străini: bucate tradiţionale şi datini săteşti în pensiunile moldoveneşti

Preparatele moldoveneşti sunt la mare preţ în oferta pensiunilordedicată turiştilor străini Foto: Adevărul

Turiştii străini care vor alege să petreacă sărbătorile de iarnă în Republica Moldova vor avea posibilitatea să primească colindători, să meargă în vizită şi să pregătească bucate tradiţionale moldoveneşti. Turiştii vor avea posibilitatea să se ducă şi la săniuş. Acesta sunt doar câteva din ofertele pensiunilor turistice din Moldova pentru Revelion şi Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova, Svetlana Lazăr, a menţionat că pentru noaptea de Revelion la o pensiune turistică din Orheiul Vechi turiştii vor trebui să scoată din buzunar între 45-50 de euro, relevă IPN.

Preţul include cazarea şi trei mese, dar poate să varieze în funcţie de preferinţele gastronomice ale oaspeţilor. La polul opus se află pensiunile turistice din Glodeni, Cahul, care pentru aceleaşi servicii vor cere între 30-35 de euro pentru o noapte, .

Cei mai mulţi turişti sunt din România şi vin în Moldova în perioada 23-24 decembrie, în ajunul Crăciunului sărbătorit după calendar nou, şi se stabilesc pentru cel mult două săptămâni. Svetlana Lazăr a specificat că majoritatea turiştilor aleg pensiunile turistice de la sat pentru că este linişte şi pot să înveţe cum se prepară bucatele tradiţionale din alimente crescute în gospodăriile ţărăneşti. Anual în perioada sărbătorilor de iarnă în pensiunile turistice din Moldova se odihnesc în jur de 100 de turişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările