O bancă importantă cu capital străin din Moldova, scoasă la vânzare

O bancă
importantă cu capital străin din Moldova, scoasă la vânzare

Grupul italian Veneto Banca vrea să vândă Eximbank FOTO: Adevărul

Grupul italian Treviso Veneto Banca intenţionează să vândă băncile din Europa de Est, inclusiv Eximbank din Repuiblica Moldova la care este acţionar, dilema fiind una dintre cele mai delicate pentru societatea pe acţiuni din Montebelluna, transmite logos.press.md.

Potrivit sursei citate, preşedintele Pierluigi Bolla şi administratorul împuternicit Cristiano Carrus au fost clari încă de la Adunarea Generală din 19 decembrie privind necesitatea de a schimba lucrurile în cadrul companiei. Preşedintele vorbise atunci de „abandonul semnificativ al Europei de Est, pentru a concentra resursele pe teritoriul nostru”.

„Ne rezervăm o perioadă de reflecţie, nu mai mult de 2-3 luni pentru a lua o decizie. Probele nu sunt pozitive. Nu condamn ceea ce e salvabil, dar nu pot salva ceea ce nu e posibil: nu mai putem să ne-o permitem”, a adăugat managerul, potrivit logos.press.md.

Potrivit experţilor de la Agenţia de rating şi estimare „Estimator-VM”, banca Eximbank s-a plasat în 2015 pe ultimul loc în clasamentul eficienţei bancare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările