Număr record de producători vor participa la Ziua Naţională a Vinului

Număr record de producători vor participa la Ziua Naţională a Vinului

FOTO IPN

Un număr record de producători autohtoni de vinuri – 47 de producători – vor participa în acest an la Ziua Naţională a Vinului. Sărbătoarea se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu sloganul: „Păstram legenda vie”, în zilele de 7 şi 8 octombrie. Bugetul prevăzut este de 2,7 milioane de lei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Luca, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că se va promova consumul moderat de alcool. Industria vitivinicolă este de maximă importanţă pentru Republica Moldova şi datorită suportului partenerilor de dezvoltare, dar şi cu implicarea directă a producătorilor autohtoni, în acest sector au loc schimbări majore, accentul fiind pus pe calitatea producţiei vitivinicole, fapt care duce la creşterea atractivităţii ei, a spus oficialul.

Directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin, a comunicat că doritorii vor putea procura, la preţul de 150 şi 250 de lei, un set cu un pahar reciclabil şi vor putea degusta din vinurile a 22 de producători care s-au alăturat conceptului. Pachetul promoţional va conţine şi două abonamente de călătorie cu troleibuzul, valabile pe parcursul celor două zile de sărbătoare. Totodată, vaucher-ul va oferi şi posibilitatea de a obţine apă gratuit şi reduceri la produsele promoţionale ale evenimentului, cum ar fi: tricourile, chipiurile etc.

O noutate promovată va fi posibilitatea de a verifica nivelul de alcool din sânge. În acest scop vor fi puse la dispoziţie cinci mii de etiloteste. De asemenea, va fi organizată tradiţionala Şcoală a Vinului. În premieră, va fi lansat „Parcursul olfactiv”, cu acces liber pentru adulţi şi copii – exerciţiu care le va permite să identifice aromele standard din vinuri.

În urma vânzării produselor promoţionale cam jumătate din banii cheltuiţi pentru organizarea evenimentului se întorc, a spus directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. În acest an va fi dublat numărul responsabililor de menţinerea securităţii şi ordinii publice. Vor fi  atraşi şi voluntari care vor strânge deşeurile şi le vor sorta pentru a fi reciclate. Vizitatorii vor avea posibilitatea să se relaxeze în trei zone special amenajate. Începând cu ora 18.00, în scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale vor urca artişti autohtoni. Concertul va dura până la ora 23.00 şi va culmina cu un spectacol de lumini.

Ziua Naţională a Vinului se organizează din 2002.
 
citeste totul despre: