Noul mecanism de calculare a pensiei va fi aplicat din ianuarie 2017

Noul mecanism de calculare
a pensiei va fi aplicat din ianuarie 2017

FOTO Arhivă

Premierul Pavel Filip a convocat grupul de lucru privind implementarea noului concept de reformă a sistemului de pensii, care urmează a fi aplicat de la 1 ianuarie 2017. Acesta prevede consolidarea structurilor instituţionale de administrare a sistemului de pensii, reducerea inechităţilor sociale, precum şi formarea unui sistem de pensii mai atractiv, cu un nivel sporit de beneficii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform informaţiei prezentate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în prezent se lucrează asupra proiectului de lege privind reforma sistemului de pensii, care urmează să fie prezentat pentru consultări publice. Totodată, pentru definirea noii formule de calculare a pensiei sociale, a fost solicitată asistenţă tehnică din partea partenerilor de dezvoltare şi a experţilor internaţionali.
Conceptul de reformă a sistemului de pensii a fost aprobat la începutul lunii august a anul curent. Decizia a fost luată după o serie de consultări cu membrii Cabinetului de miniştri, partenerii de dezvoltare, sectorul asociativ, precum şi cu experţii în domeniu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: