Curtea de Conturi: În anul 2012 salariile şefilor de la Moldtelecom au crescut cu 11%, în timp ce profitul întreprinderii s-a înjumătăţit

Curtea de Conturi: În anul 2012 salariile şefilor de la Moldtelecom au crescut cu 11%, în timp ce profitul întreprinderii s-a înjumătăţit

Întreprinderea Moldtelecom continuă să înregistreze performanţe negative

Monopolul local al telefoniei fixe, întreprinderea Moldtelecom continuă să demonstreze performanţe proaste, profitul scăzând în anul 2012 cu 90 de milioane de lei, faţă de anul 2011, până la 113 milioane de lei, arată un raport al Curţii de Conturi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Raportul autorităţii de control arată că în anul 2012 salariile şefilor de la întreprinderea statului au crescut cu 11% până la 15.600 de lei pe lună, în timp ce cele ale muncitorilor cu doar 8,7%. Majorarea salariilor nu a avut însă un impact major asupra rezultatelor financiare ale companiei Moldtelecom, care şi-a majorat nesemnificativ vânzările cu doar 2% până la 2.280 de milioane de lei.

În acelaşi timp la capitolul profit se atestă o scădere abruptă de circa două ori, până la 113 milioane de lei. Datele întreprinderii arată că din anul 2009 şi până în anul 2012 profitul anual a scăzut de peste patru ori şi a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani.

Cea mai mare a profitului este se datorează traficului internaţional, în timp ce serviciile de telefonie mobilă şi serviciile de telefonie fixă locală generează pierderi de zeci de milioane de leI.

Specialiştii spun că evoluţiile Moldtelecom sunt logice în condiţiile în care are loc o recesiune pe piaţa telefoniei fixe cauzată, pe de o parte, de intensificarea fenomenului de substituţie a serviciilor de telefonie fixă cu cele mobile, iar, pe de altă parte, de diminuarea consumului serviciilor de telefonie fixă provocată de criza economico-financiară din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările