Moldova va prelua expertiza Ucrainei privind importul de gaze

Moldova va prelua expertiza Ucrainei privind importul de gaze

În contextul crizei energetice fără precedent cu care se confruntă mai multe ţări, va fi creat un grup de lucru pentru preluarea expertizei Ucrainei privind importul de gaze. Înţelegerea a fost atinsă de către viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului de administraţie al companiei ucrainene Naftogaz, Yuriy Vitrenko, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei vicepremierului Nicu Popescu în Ucraina, iar discuţiile s-au axat pe relaţiile bilaterale existente între cele două ţări. Subiectul principal a fost consolidarea interacţiunii în domeniul energetic pentru diversificarea surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze naturale şi, respectiv, pentru sporirea securităţii în acest sector.

Oficialii au abordat soluţiile tehnice care pot fi implementate în cooperare cu autorităţile din Ucraina, în scopul furnizării neîntrerupte a gazelor naturale în Republica Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările