Modificări la controalele fiscale

Modificări la controalele fiscale

Contribuabilii care începând cu 1 ianuarie 2019 vor comite repetat, în decursul a şase luni consecutive, încălcări ce ţin de neutilizarea maşinii de casă şi control şi neeliberarea bonului fiscal şi al biletelor de călătorie nu vor mai fi scutiţi de controale, potrivit noilor modificări operate în Legea cu privire la declararea voluntară şi stimularea fiscală, transmite IPN.

Scutirea de controale fiscale nu se va aplica nici în cazul în care se va constata, prin decizie definitivă a instanţei judecătoreşti evaziune, fiscală prin denaturarea veniturilor şi a cheltuielilor. Şi anume dacă suma cumulativă a impozitului şi a altor taxe depăşeşte 100 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârşirii faptei. De exemplu pentru anul curent – 61 5000 de lei (100×6150 de lei).
 
De asemenea, dacă depăşeşte: 150 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârşirii faptei (pentru anul 2018 – 922500 de lei); 250 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârşirii faptei (pentru anul 2018 – 1537500 de lei) şi 350 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârşirii faptei (pentru anul 2018 – 2152500 de lei).
 
Totodată, au fost efectuate modificări la Codul Fiscal, care au întrat în vigoare din 12 decembrie 2018. Conform acestora, contribuabilul care repetat, în decurs de şase luni consecutive, nu va utiliza maşina de casă şi control şi nu va elibera bonul fiscal şi  bilete de călătorie, acesta nu va putea beneficia de o reducere de 50 % la amenzile aplicate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: