Ministrul român al Energiei: Interconexiunea conductelor de gaze cu Republica Moldova se va produce în anii 2016-2017

Ministrul român al Energiei: Interconexiunea conductelor de gaze cu Republica Moldova se va produce în anii 2016-2017

Răzvan Nicolescu la Adevărul Live FOTO David Muntean

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu susţine într-un interviu pentru ziarul Bursa că în prezent România are doar o interconexiune de alternativă prin care poate importa gaze din Ungaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Toate previziunile arată că, din 2019-2020, România va produce mai mult gaz decât va consuma. În privinţa diversificării surselor, avem la dispoziţie şi conducta Szeged-Arad, prin care se fac importuri din Ungaria. Sigur, este o discuţie de unde provine acest gaz. O parte importantă este din Rusia“, a declarat Răzvan Nicolescu într-un interviu pentru Bursa.

Ministrul delegat pentru Energie afirmă că România va produce mai mult gaz decât va consuma în viitorul nu foarte îndepărtat, iar dependenţa de importuri va rămâne redusă.

"Mă preocupă, în schimb, foarte mult viitorul pe care o să-l dăm gazului în mixul energetic. Avem în dezbatere publică strategia energetică a României şi ne uităm cu atenţie la această temă. Situaţia este complexă. Eu mi-aş dori ca gazul să fie procesat cât mai mult în România, ca să genereze o valoare adăugată cât mai mare aici. Transgaz a anunţat, recent, că din 2016-2017 România se va interconecta cu Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova. Abia atunci vom avea interconexiuni import-export pe gaze“, a precizat oficialul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: