Ministrul Agriculturii: SUA pot să absoarbă tot vinul moldovenesc, trebuie să ştim doar cum să-l promovăm

Ministrul Agriculturii: SUA pot să absoarbă tot vinul moldovenesc, trebuie să ştim doar cum să-l promovăm

Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industiriei Alimentare a Republicii Moldova. FOTO: Tudor Iovu

Cerinţele pentru produsele vitivinicole în Statele Unite ale Americii sunt mult mai simple decât în Uniunea Europeană şi decât ceea ce se aplică în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, într-un interviu pentru Europa Liberă, notează IPN.

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, împreună cu mai mulţi vinificatori autohtoni, Vasile Bumacov a spus că vinificatorii moldoveni au avut ocazia să se întâlnească la partide de degustare cu mulţi distribuitori din Statele Unite. Totodată, a fost semnat un acord între Ministerul Agriculturii şi Biroul de taxare a produselor vitivinicole din Statele Unite. Tot Biroul de taxare a produselor vitivinicole face şcolarizare pentru toţi producătorii din Republica Moldova privind cerinţele în piaţa americană.

„Se face tot ce este posibil pentru a promova vinurile noastre care, vreau să vă spun, sunt foarte bine apreciate aici, în Statele Unite. Majoritatea celor care au participat la degustări s-au arătat încântaţi de calitatea şi gustul deosebit al vinurilor noastre. Rămâne să depunem efort ca să găsim parteneri mai mulţi aici, în Statele Unite, să putem vinde mai mult vin”, a spus ministrul agriculturii.

Acesta a adăugat ca pentru piaţa americană nu este nicio problemă să înghită tot vinul din Republica Moldova, însă este important ca vinificatorii moldoveni să-şi poată promova produsele. „Cei care nu cunosc vinul, venind într-un supermarket, nu se vor atinge de el, dacă nu ştiu că există aşa ceva, dacă nu ştiu de Republica Moldova. Efortul de susţinere făcut din partea Statelor Unite oferă o şansă producătorilor din Republica Moldova care, de fapt, unii dintre ei, deja demult exportă în Statele Unite, dar ne dorim un export mai masiv”, a adăugat Vasile Bumacov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările