Ministerul Educaţiei: Salariile vor creşte cu până la 800 de lei

Ministerul Educaţiei:
Salariile vor creşte cu până la 800 de lei

FOTO Arhivă

Începând cu luna septembrie curent, salariile cadrelor didactice vor fi indexate cu 8%. Asta înseamnă cu 262 - 800 de lei. Declaraţia a fost făcută de şeful Direcţiei generale de Învăţământ Primar şi Secundar al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Culturii, Valentin Crudu, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la Canal2, transmite IPN.

Valentin Crudu spune că majorarea salariilor se va face reieşind din gradul didactic al profesorului. În lei, salariul va creşte începând cu suma de 262 de lei până la 800 de lei, în funcţie de calificarea pe care o are cadrul didactic. „Cei care deţin astăzi gradul didactic I şi superior şi au vechime în muncă mai mult de 15 ani  se va aplica grila de la 600 la 800 de lei creştere”, spune Valentin Crudu. Potrivit lui, media de majorare va constitui în jur de 450 de lei în învăţământul general. Cu 262 de lei vor creşte salariile, în mare parte, pentru profesorii care au calitatea de tânăr specialist.
 
Preşedintele sindicatului din învăţământ, Mihail Laşcu, spune că se aşteaptă ca începând cu luna septembrie să fie indexate salariile cadrelor didactice cu funcţii auxiliare şi conexe. Potrivit lui, trebuie respectată proporţionalitatea în sistemul educaţional şi astfel se cere majorarea lefurilor şi pentru personalul non-didactic. „Am cerut 16% indexare pentru cadrele non-didactice, începând cu 1 septembrie, deoarece astăzi această categorie de personal are de la 1100 până la 1300 de lei salariul de funcţie. Numărul de persoane este cu două treimi mai mare decât în numărul cadrelor didactice”, spune Mihail Laşcu.
 
În învăţământul primar sunt în prezent peste 11 mii de cadre didactice, iar în învăţământul şcolar aproape 27 de mii de profesori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: