Milionarul moldovean Nicolae Petrov, fondatorul Carpatair, a rămas doar cu 12,8% din companie

Milionarul moldovean Nicolae Petrov, fondatorul Carpatair, a rămas doar cu 12,8% din companie

Nicolae Petrov a fondat mai multe companii din domeniul aviaţiei în Republica Moldova şi România

Un avocat elveţian a devenit cel mai important acţionar al operatorului aerian, după ce fondatorul acesteia a cedat jumătate din pachetul pe care-l deţinea, anunţă Ziarul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul pilot de MIG Nicolae Petrov, care a pus bazele companiei aeriene Carpatair în urmă cu 13 ani convingând mai mulţi oameni de afaceri importanţi să investească în ideea lui de business, inclusiv pe Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, mai deţine doar 12,8% din companie (2,8% direct şi 10% indirect prin firma Air Service), jumătate faţă de cât controla în prima parte a acestui an, notează zf.ro.

Reducerea cotei deţinute de Nicolae Petrov a avut loc după ce elveţienii au majorat participaţia la Carpatair printr-o infuzie de capital de 5 milioane de euro.

BUSINESS CU ARIPI

În anul 2012 Nicolae Petrov avea o avere estimată la 20 de milioane de euro şi ocupa locul 255 în ultimul top „Capital 300 Cei mai bogaţi români". Omul de afaceri este fondator şi acţionar al companiilor Moldavian Airlines din Republica Moldova, Carpatair SA, Air Service şi Carpatair Flight Training din România. Printre coproprietarii companiilor sale se numără şi părintele IKEA, Ingvar Kamprad. Nicolae Petrov are în plan o investiţie de 15-20 de milioane de euro pentru construcţia unui nou hangar în aeroprtul din Timişoara, care să poată găzdui cinci-şase avioane.

Un milionar moldovean deschide o bază operaţională la Chişinău

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările