BodyCazul milionarului moldovean M.A. este unul elocvent. Până nu demult, el deţinea o afacere cu vânzări de peste 100 de milioane de lei pe an. Zece ani în urmă, era una dintre cele mai mari companii petroliere din Republica Moldova.

Ca orice businessman local care se respectă, omul avea pe lângă soţie şi o amantă. I-a cumpărat apartament cu două odăi în Chişinău şi maşină de lux, iar aceasta i-a născut, în schimb, un copil. Banii pentru întreţinerea amantei nu-i lua însă din conturile personale, ci din cele ale companiei, unde era director şi fondator. Cât a cheltuit exact pe amantă nu se ştie, căci nu ducea o evidenţă exactă la întreprindere.

A venit criza, vânzările companiei au scăzut, iar afaceristul s-a pomenit că ar putea rămâne pe drumuri şi fără bani. Creditorii l-au pus la zid şi businessmanul a decis că o ieşire din situaţie ar fi să-şi recupereze banii „investiţi în amantă“. Nu este exclus că a făcut-o şi din dorinţa de a se răzbuna, pentru că, între timp, a revenit în familie. Cert este că omul de afaceri a iniţiat un proces de judecată care a durat câţiva ani, cerându-i fostei iubite să-i întoarcă apartamentul din Capitală şi banii pentru maşina pe care femeia o vânduse deja. Bărbatul şi-a argumentat pretenţiile prin faptul că a cheltuit circa 30 de milioane de lei pentru fosta amantă.

„Contractele de împrumut nu pot fi reţinute ca probe în vederea susţinerii acţiunii, deoarece din conţinutul actelor juridice rezultă că M.A. a luat cu împrumut 30 de milioane de lei de la societatea al cărei director este el însuşi“, a decis instanţa, respingând pretenţiile loverului. 

Acum acesta şi-a închis afacerea, iar creditorii vând ce a mai rămas din companie. Totodată, fostul milionar încearcă să-şi refacă familia, deşi nu recunoaşte nici în ruptul capului că şi-a făcut cu mâna lui tot răul.

Şi încă ceva. Cred că şi Fiscul ar trebui să se autosesizeze după astfel de „mărturii“ prezentate de afacerist în instanţă.