Miliardarul Anatol Stati a depus mărturii

Miliardarul Anatol Stati a depus mărturii

Anatol Stati acuză Kazahstanul de naţionalism al resurselor

După un an de la izbucnirea scandalului iscat la compania Ascom Group, Anatol Stati a apărut în sfârşit în faţa magistraţilor. Miliardarul a fost audiat în dosarul în care ex-vicepreşedintele Ascom Group, Andrei Baştovoi, este acuzat de prejudicierea companiei cu 185.000 de dolari şi de faptul că ar fi pus la cale asasinarea unor persoane din conducerea firmei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La solicitarea procurorilor, şedinţa de ieri, 17 august, a avut loc cu uşile închise, iar a sfârşitul şedinţei miliardarul Anatol Stati a refuzat să discute cu presă, anunţă tv7.md.

Andrei Baştovoi, care pledează nevinovat, susţine că Stati a fost dezinformat, iar dosarul este unul fabricat.

Următoarea şedinţă va avea loc la începutul lunii septembrie. Atunci urmează să fie audiat fiul lui Anatol Stati, milionarul Gabriel Stati.
Fostul vicepreşedinte al Ascom Grup, Andrei Baştovoi şi fiul acestuia, Valentin au fost arestaţi în iulie 2011, fiind acuzaţi că ar fi prejudiciat compania cu 185.000 de dolari. Ulterior au fost eliberaţi, dar a mai apărut un capăt de acuzare: că ar fi pus la cale asasinarea unui membru al familiei Stati. Cei doi pledează nevinovaţi.

Un fost apropiat al familiei miliardarului Anatol Stati implicat într-un atac raider la Centrul Elat?

Arestări în lanţ la compania miliardarului moldovean Anatol Stati

Compania Tristanoil controlată de miliardarul Anatol Stati este oficial în falimentDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările