Lumina se ieftineşte în R. Moldova. Decizia a fost luată de ANRE

Lumina se ieftineşte în R. Moldova. Decizia a fost luată de ANRE

Consumatorii casnici deserviţi de ,,Premier Energy” SRL (ale căror instalaţii de utilizare sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune joasă – 0,4 kV) vor achita pentru lumină tariful de 1,68 lei/kWh, cu 21 de bani mai puţin ca până acum. Decizia a fost luată vineri, 31 iulie, de către Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consumatorii casnici deserviţi de societatea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 2,14 lei/kWh, cu 8,5 bani mai puţin decât tariful în vigoare.

Micşorarea tarifelor a fost posibilă datorită diminuării preţului mediu de procurare a energiei electrice de la furnizorul central de energie electrică, de la 163 bani/kWh la 146 bani/kWh sau cu 10%. Decizia a fost influenţată şi de diminuarea preţului de achiziţie a energiei electrice cu 7% şi devierile tarifare pozitive acumulate până la 1 iulie 2020. un alt factor a fost evoluţia cursului de schimb mediu anual al monedei naţionale faţă de dolarul SUA.

ANRE a mai aprobat tarifele la energia electrică furnizată altor categorii de consumatori finali. Pentru consumatorii finali ai „Premier Energy” SRL ale căror instalaţii de utilizare sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune medie (6–10 kV) a fost aprobat un tarif de 1,32 lei/kWh, cu 21,2 bani/kWh sau 13,8% mai puţin decât preţul în vigoare. Pentru consumatorii finali ale căror instalaţii de utilizare sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune înaltă (35–110 kV) a fost aprobat tariful de 1,17 lei/kWh, cu 20,6 bani/kWh mai puţin decât preţul în vigoare.

Pentru consumatorii finali ai societăţii „Furnizarea Energiei Electrice Nord ale căror instalaţii de utilizare sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune medie (6–10 kV),a fost aprobat tariful de 1,57 lei/kWh, cu 6,4 bani/kWh mai puţin decât preţul în vigoare.

Noile preţuri reglementate şi tarife pentru serviciile de furnizare şi distribuţie a energiei electrice vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: